PIKKU-LAPPI KÄDENOJENTAMAN PÄÄSSÄ.

ja

Harjureitti

Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen.

“Pikku-Lappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.

Reitti on myös koko Varsinais-Suomen alueen hiihtäjien salattu aarre. Kuuden metrin levyisellä hiihtouralla on reunoilla perinteiset hiihtoladut ja keskellä tilaa luisteluhiihdolle. Hiihtoura pidetään kunnossa koneellisesti jyrsimällä. Latuverkostosta on 14 km valaistua. Valaistulla ladulla on yhdistetty Virttaan Erä-Veikkojen maja, Moottoriradan, Vampulan ulkoilumajan ja Toimintaloman alueet.

Ladulle pääset parhaiten Virttaa – Säkylä tieltä (Tie nro 213), löytymistä helpottaa opastus. Merkitty reitti kulkee maakunnan korkeimman kohdan, Porsaanharjun, alueella, kiertää. Kankaanjärven ja tarjoaa Myllylähteen Turvekammissa levähdyshetken vaikka makkaranpaiston ja nokipannukahvin merkeissä.

Virttaankankaalla on lumi yleensä ensimmäisenä ja viimeisenä!

Myllylähde

Pohjavesialueemme hehkuva helmi on lähdeluonnon neljän kilometrin reitti. Harjualueen tavanomaisesta kuivasta kangasmaastosta poiketen Myllylähteen seutu on lehtomaista ja rehevää.

Myllylähteen iltavalaistun polun varrella on lähdeluonnon ja pohjaveden havaintokohteita ja esittelytauluja. Tauluissa ja kohteissa tuodaan esiin niin lähdeluontoon liittyvää tyypillistä kasvistoa kuin alueen harvinaisuuksiakin. Alueelta löytyvät pitkospuut, taukopaikkoja ja toisinaan jopa se kadonnut mielenrauha.

Tervetuloa Virttaankankaalle!