Virttaan seudun kyläyhdistys ry

”Eloa ja iloa Virttaan kylään” oli toivomus, kun kyläyhdistystä kokoonnuttiin perustamaan. Toiminta on ollut vilkasta heti keväästä -96 lähtien.

Äitienpäiväjuhla, juhannusjuhla, kesätanssit, siivoustalkoot ja pikkujoulu ovat tapahtumia, joiden ympärille toimintakalenteri on rakentunut. Lisäksi on ollut erilaisia tempauksia, kuten Virttaan ympäripyöräily, tanssimatkat, naamiaiset, uintiretket, iltakirkko, itsenäisyyspäivän juhlat, metsäkirkko, lasketteluretket, nuotioillat ja monet muut tapahtumat.

Kyläyhdistyksen ansiota on myös Virttaan kylätoimisto, joka on perustettu palvelemaan kylää. Toimiston tehtävänä on kerätä, käsitellä ja luovuttaa tietoa. Kylätoimistossa ovat nykyaikaiset kokoustilat kyläläisten käytettävissä.

Toimiston löydät koulun saneeratusta piharakennuksesta, osoitteesta Virttaanraitti 113B.

Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Mira HeikkiläVarapuheenjohtajana jatkaa Pekka Mykkänen  ja muissa hallituspaikoissa ovat Kimmo Sikiö, Johanna Maunu, Heikki Tenkanen, Pentti Jussilainen, Tenho Vartia ja varajäsenenä Teemu Heilala.

Kyläyhdistyksen toiminta on tällä hetkellä hyvin monipuolista ja laajaa. Autamme mielellämme kaikissa kylään liittyvissä asioissa. Sähköpostia saa laittaa osoitteeseen virttaankylayhdistys (at) gmail.com.

Yhdistyksellä on vuokrattavana myös ulkopuolisille:

Pomppulinna

30€/päivä tai 50€/viikonloppu

Perkolaattori tai kahvinkeitin

20€/keitin/päivä

Kaasugrilli

20€/päivä (ei sis. kaasupulloa)

Äänentoistolaitteet

30€/päivä tai 50€/viikonloppu

Työnnettävä ruohonleikkuri

20€/kerta (sis. tankillisen polttoainetta, lainaus ja palautus saman päivän aikana)

Vuokrakaluston yhteyshenkilönä toimii  Kimmo Sikiö, puh. 050 524 8699

Tule mukaan tekemään kylää!

Jokaista käsiparia tarvitaan.

Uusien jäsenten ilmoittautuminen tapahtuu osoitteeseen:
 
 
Ilmoita jäseneksi liittyvien nimet, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja asuinpaikkakunta.
Jäsenmaksu vuodelle 2024 on 10 eur/hlö ja 20 eur/perhe ja se maksetaan tilille FI10 5005 1240 0057 04.
 
Voit ilmoittaa tiedot myös puhelimitse Mira Heikkilälle numeroon 040- 542 3285 tai tuoda ne Miran postilaatikkoon osoitteeseen Nokiankaivontie 3.
 
Tietoja käytetään ainoastaan Virttaan Kyläyhdistyksen jäsenille tarkoitettuun tiedottamiseen eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille missään muodossa.
 
Yli 15-vuotiailla jäsenillä on äänioikeus kyläyhdistyksen hallituksen äänestettäviksi määrittelemissä asioissa.
 
Kaikki sähköpostiosoitteensa ilmoittaneet jäsenet saavat myös hallituksen kokouksista sähköpostiinsa pöytäkirjan sekä kuulla ensimmäisinä uusista hankkeista ja projekteista.
 
Pöytäkirjat ovat nähtävissä myös kylätoimiston ilmoitustaululla.
 
Kyläyhdistyksen kaikki toiminta on aina suunnattu koko Virttaan seudun väelle jäsenyydestä riippumatta eli vaikka et olisi jäsen olet erittäin lämpimästi tervetullut toimintaan ja tapahtumiin. Vastaavasti jäsenyys ei kuitenkaan velvoita Sinua osallistumaan.
 
Kylätoimintaa voi halutessaan tukea myös vapaaehtoisella kannatusmaksulla. Kannatusmaksun ja jäsenmaksun voi maksaa haluamansa suuruisena tilille
 
FI10 5005 1240 0057 04

TARINOITA TALTEEN JA HISTORIAA ELÄVÄKSI.

Virttaan perinnepiiri

Virttaan perinnepiiri

Virttaan seudun kyläyhdistyksen perinnepiiri kokoontuu kylätoimistolla joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 12–14. Silloin muistellaan kylän vanhoja vaiheita ja jutellaan kahvin kera myös tuoreet kuulumiset. Kaikki ovat tervetulleita!

Tähän mennessä perinnepiiri on tehnyt kolme komeaa kyläkirjaa: Wirtsanojasta Virttaaseen – Tervan, hiekan ja veden kylä (2006), Virttaa – Tuhansien tarinoiden kylä (2009) ja Virttaa kuvina – Mennyttä aikaa kotikylässä (2015). Ainakin kahta tuoreinta on vielä saatavilla Virttaan S-kaupasta ja Virttaan joulupuodista.

Vuonna 2018 valmistui kyläkävelyn kartta Aikamatka Virttaanraitilla, joka esittelee vanhoja – osin jo hävinneitäkin – kohteita kulkijalle. Uutena hankkeena on pystyttää aikamatkan opastetaulut raitin varrelle.

Perinnepiiri tekee joka kesä myös retken lähialueille. Päivän reissuilla on tutustuttu muun muassa Jokioisten kartanoon ja Museorautatiehen, Euran Esihistorian opastuskeskukseen, lähiseudun kotimuseoihin ja Forssan tekstiilitehtaiden alkuvaiheisiin.

METSÄSSÄ KUIN KOTONAAN

Virttaan Erä-Veikot

Virttaan erä-veikot

Esittely tulossa

TYÖVÄENTALON TAKANA PUUHAA

Virttaan työväenyhdistys

Virttaan työväenyhdistys

1910 rakennettua Työväentaloa ylläpitää Virttaan Työväenyhdistys ry. Talon osoite: Virttaanraitti 144 32560 Virttaa. Tila on vuokrattavissa hintaan 120€ / vrk. 

ITSE TEHTYÄ JO VUODESTA 1948

Virttaan Martat

Virttaan martat

Esittely tulossa

LIIKUTTAVAA PORUKKAA.

Virttaan Nousu

Virttaan nousu

Esittely tulossa