Virttaa tarjoaa toimintaa moneen makuun ja tarpeeseen. Tutustu joihinkin kohteisiimme alla!

RAKKAUDESTA KUMINKÄRYYN

Alastaro Circuit

Alastaro Circuit

Virttaalaisuuteen kuuluu moottoriurheilu muodossa tai toisessa. Useammassakin virttaalaisessa autotallissa askarrellaan jokamiesluokan kilpa-ajoneuvoja tai rassataan milloin minkäkin menopelin moottoria, ja Virttaankangas ja lähiympäristö on erinomaista moottorikelkkamaastoa talvella ja motocrossmaastoa kesällä. Ratakautena kokoonnutaan kymmentuhatpäisen yleisön mukana kylän omalle radalle tai viedään ratapäivinä oma luottopeli testamaan ”las palmasin” mutkaa.

Alastaron Circuit Motorsportcenter Virttaalla on yksi Suomen parhaista moottoriurheilukeskuksista. Ratakokonaisuuteen kuuluvat 3 km pitkän asfalttiradan lisäksi täysmittainen kiihdytyssuora, motocross-, tractor pulling- ja jokamiesluokan rata.

Asfalttiradalla ajetaan kilpaa kaikissa rata-autoluokissa, moottoripyörillä RR-kilpailuja ja truck race-kilpailuja.

Myös Kyrön seudun Urheiluautoilijat kuuluvat radan aktiivikäyttäjiin ja tapahtumanjärjestäjiin. Seuraa ilmoittelua!

 

JOKASÄÄN GOLFKENTTÄ KÄVELYMATKAN PÄÄSSÄ.

Alastaro Golf

Alastaro Golf

Suomen pisimmäksi mitattu ja jokasään kentäksi tituleerattu Alastaro Golf palvelee uusia ja kokeneempia harrastajia läheltä ja kaukaa. Kentän rakennustyöt aloitettiin 2006, ja sen on suunnitellut arvostettu arkkitehti (DA SAFA) Kosti Kuronen. 

PIKKU-LAPPI KÄDENOJENTAMAN PÄÄSSÄ.

ja

Harjureitti

Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen.

“Pikku-Lappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.

Reitti on myös koko Varsinais-Suomen alueen hiihtäjien salattu aarre. Kuuden metrin levyisellä hiihtouralla on reunoilla perinteiset hiihtoladut ja keskellä tilaa luisteluhiihdolle. Hiihtoura pidetään kunnossa koneellisesti jyrsimällä. Latuverkostosta on 14 km valaistua. Valaistulla ladulla on yhdistetty Virttaan Erä-Veikkojen maja, Moottoriradan, Vampulan ulkoilumajan ja Toimintaloman alueet.

Ladulle pääset parhaiten Virttaa – Säkylä tieltä (Tie nro 213), löytymistä helpottaa opastus. Merkitty reitti kulkee maakunnan korkeimman kohdan, Porsaanharjun, alueella, kiertää. Kankaanjärven ja tarjoaa Myllylähteen Turvekammissa levähdyshetken vaikka makkaranpaiston ja nokipannukahvin merkeissä.

Virttaankankaalla on lumi yleensä ensimmäisenä ja viimeisenä!

Myllylähde

Pohjavesialueemme hehkuva helmi on lähdeluonnon neljän kilometrin reitti. Harjualueen tavanomaisesta kuivasta kangasmaastosta poiketen Myllylähteen seutu on lehtomaista ja rehevää.

Myllylähteen iltavalaistun polun varrella on lähdeluonnon ja pohjaveden havaintokohteita ja esittelytauluja. Tauluissa ja kohteissa tuodaan esiin niin lähdeluontoon liittyvää tyypillistä kasvistoa kuin alueen harvinaisuuksiakin. Alueelta löytyvät pitkospuut, taukopaikkoja ja toisinaan jopa se kadonnut mielenrauha.

JÄÄKAUDEN MUOVAAMA

Kankaanjärvi

kankaanjärvi

Kankaanjärvi on keidas keskellä kuumaa kangasta! Järvi on syntynyt jääkauden aikana suuren jäälohkareen hautauduttua hiekkaan. Jään sulaessa maastoon on jäänyt suuri kuoppa, joka on täyttynyt vedellä. 

Vetensä Kankaanjärvi saa varsinaisen pohjaveden yläpuolella savipatjan päällä sijaitsevasta orsivesikerroksesta, joka on erittäin herkkä reagoimaan sademääriin. Siksi sen pinta ”hengittää”; nousee ja laskee olosuhteiden myötä. Jääkauden jälkeen Kankaanjärvi oli vuosisatojen ajan jopa täysin kuiva kuoppa.

Kankaanjärvi on itseoikeutetusti Natura 2000-kohde, jonka rannat ovat erittäin herkät eroosiolle. Alueen säilymisen vuoksi olisi erittäin tärkeää pidättäytyä moottoroiduilla ajoneuvoilla kulkemisesta, ja poluistakin kannattaa valita se käytetyin.

Yhtäkaikki, Kankaanjärvella kannattaa kesällä poiketa mahtavan hiekkarannankin vuoksi. 

JÄÄT EKANA JA VIKANA. KAUPUNGIN PARAS.

Virttaan Monttu

Virttaan monttu

Virttaan jääkiekkokaukalon alue eli Virttaan Monttu on kokenut leader-rahalla sekä talkootöin toteutetun kasvojenkohotuksen kyläyhdistyksen Eija Mykkäsen vetämänä. Alueella on nyt laavu nuotiomahdollisuuksineen, lämmitetty pukukoppi sekä kuivakäymälä. Vuonna 2019 maalattiin myös vanha koppi, laajennettiin kaukaloa ja saatiin verkot päätyihin, joten nyt puitteet ovat enemmän kuin kunnossa.

Virttaan kyläyhdistys sai vuonna 2020 leader-rahoituksen alueelle toteutettuun kotaan. Kesällä 2022 Monttuun rakennettiin talkoovoimin myös 6-väyläinen frisbeegolfrata, johon korit lahjoitti Virttaan Nousu.

Alue pidetään kunnossa kyläläisten voimin, ja jäädytystä vetää kylän oma Ville Niiranen, joka myös tiedottaa jäätilanteesta aktiivisesti facebookissa.

Virttaalla jäät ovat aina ensimmäisenä ja viimeisenä, ja monta kertaa Virttaan jäät ovat olleet jopa kaupungin ainoat ulkojäät, jonne tiedetään tulla myös kauempaakin.

VIRTTAAN MONTUN FRISBEEGOLFRADAN

avajaisia vietetään leikkimielisen letkeässä hengessä 2.10.-16.10.2022.  Rata soveltuu erityisesti useamman sukupolven yhteisiin hetkiin, koska sen pituus kuuden korin kanssa on vain 0,5 km. Virttaan viihtymiskeskus Monttu sijaitsee suurin piirtein osoitteessa Virttaanraitti 158, ja asianmukainen opastekyltti näillä nurkin ohjaa kääntymään oikeassa risteyksessä.

Avajaistunnelmiin kuuluva, vähemmän vakavamielinen kilpailu koostuu kahdesta osiosta.  Ensimmäinen osio on tavallinen frisbeegolfkierros, toisen osion taas muodostaa tunnistuskilpailu. Jokaiselle korille on sijoitettu tunnetun virttaalaisen kasvokuva, jota on kuitenkin muokattu siten, että henkilö ei ole heti tutunkaan kaverin nimettävissä.  Kuuden muokatun kasvokuvan arvaamisen tueksi on annettu 12 nimeä, joiden joukosta henkilö löytyy, ja arvatakin saa ja kannattaa.  

Kilpailuaika alkaa sunnuntaina 2.10. ja jatkuu aina 16.10.asti, ja pelaamassa voi käydä täysin oman aikataulunsa mukaan. Kilpailun tarkemmat ohjeen löytyvät Virttaan viihtymiskeskus Montun huvimajasta, josta löytyy myös kaikki kilpailuun osallistumiseen tarvittava materiaali.  Kahvila-ravintola Siilinpesässä on myös lainattavissa kaksi reppua kiekkoineen, joten kynnys lähteä viettämään perheen ulkoiluhetkeä on todella matala.  Matkan voi tietysti vielä kruunata yhdessäololla laavun nuotiolla tai huvimajassa vaikka makkaraa grillaten.

Perhekilpailun voittajajoukkue tullaan palkitsemaan lahjakortilla.  Muut joukkueet kisaavat omassa sarjassaan, ja heille on luvassa mainetta ja kunniaa.

Kyliltä kuiskitaan, että frisbeegolfradan myötä Virttaalle on syntynyt uusi ulkoilumuoto, jossa jopa kolme sukupolvea voi pitää hauskaa ja nauttia yhdessäolosta.